Klassisk knäck
1 tim
•
Arbetstid: 1 min
•
Lär dig hur man gör knäck när den är som allra godast! Detta är det klassiska receptet på knäck med mandel i smeten.
Ingredienser
| 3 dl | |
|
Ljus sirap
|
3 dl |
|
Strösocker
|
3 dl |
|
Skållad, hackad mandel
|
1 dl |
| 2 msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Har du ingen termometer? Gör kulprovet! Kulprov: Häll några droppar smet i iskallt vatten. Om de går att rulla till en hård kula är knäcken färdig. Ju högre temperatur desto hårdare knäck. Smaken skiljer sig också åt - vid lägre temperaturer känner du smöraromen bättre och vid de högre tar smaken av karamelliserat socker över.
Näringsvärden, per st
Energi:
56 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,2 g |
| Protein: | 2,2 % | 0,3 g |
| Fett: | 38,1 % | 2,4 g |
| Kolhydrater: | 59,7 % | 8,2 g |
Video
Bästa knäcktipsen
Vår provkökskock Lotta ger dig alla knepen för att lyckas med julens godaste knäck. God jul från oss på Arla!