Kladdkakemuffins med pistagenötter och mjukglass

Kladdkakemuffins med pistagenötter och mjukglass

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(15 st)

Kladdiga muffins med rejäl chokladsmak och hackade pistagenötter i smeten. Servera gärna med mjukglass och chokladsås på toppen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 st

  • 5 dl chokladglass
  • ½ dl chokladsås
  • 50 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 2½ dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1½ dl vetemjöl
  • 6 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ dl pistagenötter
  • chokladsås
  • pistagenötter

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och vispa ned socker och ägg. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ned i smeten. Hacka pistagenötterna och tillsätt dem. Ställ ut muffinsformar på en plåt och fördela smeten i dem. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt kallna. Ta fram glassen ur frysen och låt den stå framme en stund, tillsätt eventuellt chokladsås för en kraftigare chokladsmak. Vispa den krämig och lägg den i en spritspåse med tyll. Spritsa ut glass på muffinsarna. Ringla över chokladsås och toppa med ytterligare några pistagenötter.

Tips:

Har du ingen mjukglass kan du även fylla muffinsen med vispgrädde.

Näringsvärden, per st

  • Energi: 320 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 41 g
  • Fett: 15 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem