Kladdkakemuffins med pistagenötter och mjukglass

Kladdkakemuffins med pistagenötter och mjukglass

1 tim
Efterrätt
Går att frysa
Kladdiga muffins med rejäl chokladsmak och hackade pistagenötter i smeten. Servera gärna med mjukglass och chokladsås på toppen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kladdmuffins-med-pistagenotter-och-mjukglass/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och vispa ned socker och ägg.
  • Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker och rör ned i smeten. Hacka pistagenötterna och tillsätt dem.
  • Ställ ut muffinsformar på en plåt och fördela smeten i dem. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt kallna.
  • Ta fram glassen ur frysen och låt den stå framme en stund, tillsätt eventuellt chokladsås för en kraftigare chokladsmak.
  • Vispa den krämig och lägg den i en spritspåse med tyll. Spritsa ut glass på muffinsen.
  • Ringla över chokladsås och toppa med ytterligare några pistagenötter.
Klart!

Har du ingen mjukglass kan du även fylla muffinsen med vispgrädde.

Energi:

320 kcal

Protein: 6 g
Kolhydrater: 41 g
Fett: 15 g

Ingredienser

50 g
Strösocker
2½ dl
Ägg
2
Vetemjöl
1½ dl
Kakao
6 msk
Bakpulver
1 tsk
Vaniljsocker
1 tsk
Pistagenötter
½ dl
Chokladglass
5 dl
Chokladsås
Pistagenötter