Kladdkakemuffins med mörk rom och salta jordnötter

Kladdkakemuffins med mörk rom och salta jordnötter

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(31 st)

Kladdiga muffins för vuxna med en skvätt rom i smeten. Självklart kan du gör dessa kladdkakemuffins mer barnvänliga och byta rom mot, till exempel, apelsinjuice.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 16 st

  • 150 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • ½ msk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 2 msk mörk rom
  • 1 dl salta jordnötter

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Rör ihop smeten och ha ner rom i smeten. Fördela smeten i formarna. Strö över jordnötter. Grädda i mitten av ugnen 6–8 min. Låt svalna. Tänk på att värmen gör att kakan stelnar lite mer efter att den tagits ur ugnen.

Tips:

Tips på smaksättningar:

1 dl mortlade polkagrisar
8–10 mortlade lakritskarameller, t ex turkisk peppar
1 finhackad chili
finrivet skal av 1 apelsin
1 tsk malen kanel

Näringsvärden, per st

  • Energi: 210 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 22 g
  • Fett: 11 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem