Kladdkakemuffins med mörk rom och salta jordnötter

20 min Fika
Frysbar
Kladdkakemuffins med mörk rom och salta jordnötter

Kladdiga muffins för vuxna med en skvätt rom i smeten. Självklart kan du gör dessa kladdkakemuffins mer barnvänliga och byta rom mot, till exempel, apelsinjuice.

Ingredienser

150 g
Ägg
3
Strösocker
3 dl
Vetemjöl
2 dl
Kakao
1 dl
Vaniljsocker
½ msk
Salt
2 krm
Mörk rom
2 msk
Salta jordnötter
1 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Rör ihop ingredienserna till smeten. Fördela den i formar. Strö över jordnötter.
  • Grädda i mitten av ugnen 6–8 min. Låt svalna.
  • Tänk på att värmen gör att muffinsen stelnar lite mer efter att de tagits ur ugnen.
Klart!

Tips på smaksättningar:

1 dl mortlade polkagrisar 8–10 mortlade lakritskarameller, t ex turkisk peppar 1 finhackad chili finrivet skal av 1 apelsin 1 tsk malen kanel

Näringsvärden, per st

Energi:

210 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 4 g
Kolhydrater: 22 g
Fett: 11 g
https://www.arla.se/recept/kladdkakemuffins-med-mork-rom-och-salta-jordnotter/