Kladdkakemuffins

Kladdkakemuffins

Betyg

(212 st)

Sagolika kladdkakemuffins med var sin ruta mintchoklad i mitten. Dessa muffins smakar ljuvligt med en kula glass till serveringen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 st

  • 100 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 2 ägg
  • 3 msk kakao
  • 3 dl strösocker
  • 1 msk chokladdryckspulver eller oboy
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1½ dl vetemjöl
  • 12 bitar mintchoklad ca 100g
  • kokosflingor

Till servering:

  • 50 g mintchoklad
  • chokladsås
  • vaniljglassar

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Smörj en muffinsplåt med 12 formar och ströa med kokosflingor. Smält smöret i en kastrull och blanda med övriga ingredienser utom mintchokladen. Rör om till en slät smet. Häll smeten i formarna. Tryck ner en chokladruta i varje form. Grädda i mitten av ugnen ca 12 min. Låt svalna. Riv chokladen. Ställ muffins på tallrikar och lägg en kula vaniljglass på varje. Ringla chokladsås över och toppa med riven choklad. Garnera ev med citronmeliss.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 210 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 22 g
  • Fett: 11 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem