Kikärtssoppa med vitlökssmetana och rostade sesamfrön

Kikärtssoppa med vitlökssmetana och rostade sesamfrön

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(16 st)

15 min

Värmade soppa som du snabbt svänger ihop av kokta kikärtor. Krydda upp med lite timjan eller spiskummin för mer smak.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 gul lök
  • 2 msk grönsaksfond
  • 7 dl vatten
  • 1 burk kikärter, ca 400 g

Vitlökssmetana:

Tillbehör:

  • 2 msk sesamfrön
  • 40 g ärtskott
  • olivolja

Gör så här:

Gör så här:

Skala och skär löken i bitar. Koka upp fond och vatten i en kastrull. Tillsätt löken och koka 1-2 min. Skölj kikärtorna och låt dem rinna av. Lägg ner dem i kastrullen, koka upp och låt koka 1-2 min. Mixa soppan slät.

Skala och riv vitlöksklyftorna. Rör ihop dem med smetana. Rosta sesamfröna i en torr, varm stekpanna. Häll upp soppan i skålar och toppa med smetana, sesamfrön och ärtskott. Ringla över lite olivolja. Servera med bröd, färskost, gurka och krasse.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 560 kcal
  • Protein: 10 g
  • Kolhydrater: 29 g
  • Fett: 44 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem