Kikärtssoppa med vitlökssmetana och rostade sesamfrön

Kikärtssoppa med vitlökssmetana och rostade sesamfrön

Betyg

(13 st)

15 min

Värmade soppa som du snabbt svänger ihop av kokta kikärtor. Krydda upp med lite timjan eller spiskummin för mer smak.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 gul lök
  • 2 msk grönsaksfond
  • 7 dl vatten
  • 1 burk kikärter, ca 400 g

Vitlökssmetana:

Tillbehör:

  • 2 msk sesamfrön
  • 40 g ärtskott
  • kallpressad olivolja

Gör så här:

Gör så här:

Skala och skär löken i bitar. Koka upp fond och vatten i en kastrull. Tillsätt löken och koka 1-2 min. Skölj kikärtorna och låt dem rinna av. Lägg ner dem i kastrullen, koka upp och låt koka 1-2 min. Mixa soppan slät.

Skala och riv vitlöksklyftorna. Rör ihop dem med smetana. Rosta sesamfröna i en torr, varm stekpanna. Häll upp soppan i skålar och toppa med smetana, sesamfrön och ärtskott. Ringla över lite olivolja. Servera med bröd, färskost, gurka och krasse.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 560 kcal
  • Protein: 10 g
  • Kolhydrater: 29 g
  • Fett: 44 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem