Kikärtspannkakor
40 min
Brunch
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Lyxigt recept på frasiga pannkakor inspirerade av den italienska pannkakan farinata. Kikärtsmjölet i pannkakorna kan bytas ut mot majsmjöl.
Ingredienser
| 4 dl | |
|
Kikärtsmjöl, alt majsmjöl
|
3 dl |
|
Ägg
|
2 |
|
Hackad färsk rosmarin
|
2 tsk |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
|
½ dl |
| 150 g | |
|
Färska färska fikon i klyftor
|
2 |
|
Rucola
|
30 g |
|
Ev lufttorkad skinka
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
492 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,3 g |
| Protein: | 17,9 % | 21,7 g |
| Fett: | 56,7 % | 31,5 g |
| Kolhydrater: | 25,4 % | 30,8 g |