Kikärtsgryta med kycklingfärs

25 min Huvudrätt Lunch Middag
Kikärtsgryta med kycklingfärs

Quornfärs är ett perfekt vegetariskt alternativ i den här mättande grytan.

Ingredienser

Kycklingfärs
500 g
Färsk broccoli
250 g
Strimlad purjolök
3 dl
2 msk
Salt
½ tsk
Vitlöksklyftor
2
Krossade tomater à 400 g
1 burk
Grönsaksbuljong
1 tärning
Kikärter à 400 g, sköljda och avrunna
1 burk
2 dl
Färsk persilja, grovhackad
1 kruka
Ris
Naanbröd

Gör så här

  • Dela broccolin i mindre bitar. Bryn färsen i smör i en stekgryta. Salta och pressa ner vitlöken. Tillsätt broccoli och purjolök. Fräs allt 3-4 min.
  • Rör ner krossade tomater, smulad buljongtärning och kikärter. Låt allt koka 3-4 min. Rör ner hälften av crème fraichen. Toppa med persilja.
  • Servera gärna med ris och naanbröd samt resterande crème fraiche vid sidan av.
Klart!

Variera genom att byta ut persilja till färsk koriander eller mynta.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

Energi:

845 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 37 g
Kolhydrater: 92 g
Fett: 33 g
https://www.arla.se/recept/kikartsgryta-med-kycklingfars/