Kexkakor

Kexkakor

30 min
Mellanmål Efterrätt
Går att frysa
Dom här kakorna heter Shortbread på engelska. Vi tycker att Kexkakor är ett bra namn på svenska för dom smakar precis som goda kex.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kexkakor/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Vispa smör och florsocker vitt och poröst, gärna med elvisp.
  • Sikta ner mjöl och majsstärkelse och vispa på låg hastighet tills allt är blandat och det blivit en smulig deg.
  • Ta upp degen på mjölad köksbänk och arbeta ihop till en smidig deg. Kavla ut den till en tunn platta. Ta ut kakor med kakmått eller ett dricksglas.
  • Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen 12-15 min, tills kakorna fått lite färg.
  • Låt kakorna svalna på plåten.
Klart!

Istället för att kavla ut degen kan du göra en tjock rulle. Låt den vila i kylskåp i 1 tim eller över natten. Skär tunna skivor och lägg på plåt.

Använd ”ljust och milt fullkornsvetemjöl” istället för vanligt vetemjöl för lite nyttigare kexkakor.

Ingredienser

100 g
Florsocker
1 dl
Vetemjöl
1½ dl
Majsstärkelse
1 dl