Kexkakor

Kexkakor

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(86 st)

Dom här kakorna heter Shortbread på engelska. Vi tycker att Kexkakor är ett bra namn på svenska för dom smakar precis som goda kex.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 20 st

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Vispa smör och florsocker vitt och poröst, gärna med elvispens vispar. Sikta ner mjöl och majsstärkelse och vispa på låg hastighet tills allt är blandat och det blivit en smulig deg. Använd händerna och tryck ihop smulorna till en deg i bunken. Ta upp degen på mjölad köksbänk. Kavla ut den till en tunn platta på mjölad bänk. Ta ut kakor med ett runt mått eller ett dricksglas. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper. Baka kakorna mitt i ugnen i cirka 12-15 min eller tills kakorna fått lite färg. Låt kakorna svalna på plåten.

Tips:

Istället för att kavla ut degen kan du göra en tjock rulle. Låt den vila i kylskåp i 1 tim eller över natten. Skär tunna skivor och lägg på plåt.

Använd ”ljust och milt fullkornsvetemjöl” istället för vanligt vetemjöl för lite nyttigare kexkakor.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem