Kaviarströmming

30 min Huvudrätt Lunch Middag
Kaviarströmming

Strömming, kaviar och dill! Goda smaker i en klassisk kombination.

Ingredienser

Strömmingsfilé
600 g
Rågmjöl
1 dl
Salt
1 tsk
Vitpeppar
1 krm
3 msk

Fyllning:

Små kokta potatisar
2
Kaviar, t ex Kalles
100 g
1 dl
Färsk dill
1 knippe

Gör så här

  • Börja med fyllningen: Mosa potatisen med en gaffel. Rör ner kaviar, matyoghurt och hackad dill.
  • Lägg ut hälften av filéerna med köttsidan upp. Fördela fyllningen ovanpå. Lägg på resten av filéerna.
  • Vänd strömmingen i rågmjöl blandat med salt och peppar. Stek dem gyllenbruna i smör i en stekpanna 3-4 min per sidan.
Klart!
https://www.arla.se/recept/kaviarstromming/