Karlsbadersemlor
2 tim 30 min
•
Arbetstid: 30 min
Frysbar
•
Semlor gjorda på karlsbaderdeg. Använd rumstempererat smör, så blir degen lättare att få ihop.
Ingredienser
|
Jäst
|
50 g |
|---|---|
| 2½ dl | |
|
Vetemjöl, 1 liter
|
600 g |
|
Ägg
|
2 |
|
Strösocker
|
1½ dl |
|
Stötta kardemummakärnor
|
1 msk |
|
Bakpulver
|
1 msk |
|
Salt
|
1 krm |
| 200 g |
|
Ägg till pensling
|
1 |
|---|
Fyllning:
|
Mandelmassa
|
200 g |
|---|---|
| 3 dl | |
|
Florsocker
|
½ dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per st
Energi:
423 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2 g |
| Protein: | 6,8 % | 7,1 g |
| Fett: | 48,7 % | 23,3 g |
| Kolhydrater: | 44,5 % | 46,3 g |