Karlsbadersemlor
2 tim 30 min
Frysbar
•

Semlor gjorda på karlsbaderdeg. Använd rumstempererat smör, så blir degen lättare att få ihop.
Ingredienser
Jäst
|
50 g |
---|---|
2½ dl | |
Vetemjöl, 1 liter
|
600 g |
Ägg
|
2 |
Strösocker
|
1½ dl |
Stötta kardemummakärnor
|
1 msk |
Bakpulver
|
1 msk |
Salt
|
1 krm |
200 g |
Ägg till pensling
|
1 |
---|
Fyllning:
Mandelmassa
|
200 g |
---|---|
3 dl | |
Florsocker
|
½ dl |
Gör så här
Näringsvärden, per styck
Energi:
420 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 7 g |
Kolhydrater: | 45 g |
Fett: | 23 g |

