Karljohansoppa med gruyère och bacon
30 min
Förrätt
Huvudrätt
Frysbar
•
En av våra mest ståtliga svampar, Karljohan, är det gott att laga soppa på. Krispigt bacon och lagrad ost blir fina smakbrytningar. Servera antingen som förrätt eller som huvudrätt, då gärna med ett gott bröd.
Ingredienser
|
Färsk Karljohansvamp eller 30 g torkad
|
500 g |
|---|---|
|
Schalottenlökar
|
2 |
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
| 25 g | |
|
Sherryvinäger
|
3 msk |
| 3 dl | |
|
Vatten
|
5 dl |
|
Grönsaksbuljong
|
2 tärningar |
|
Salt och svartpeppar
|
Topping
|
Falbygdens® Gruyère
|
150 g |
|---|---|
|
Tärnat bacon
|
140 g |
|
Färsk persilja
|
|
|
Krutonger
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
607 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,3 g |
| Protein: | 14,1 % | 21 g |
| Fett: | 81,9 % | 56,2 g |
| Kolhydrater: | 4 % | 6 g |