Kärleksmums med chokladglasyr

45 min Brunch Buffé Efterrätt Fika
Kärleksmums med chokladglasyr

Denna kärleksmums är extra maffig med massa chokladbitar i kakan. Vi toppar den med en len choklad- och kaffeglasyr och kokosflingor. Denna kaka bakas i långpanna, så den räcker till många. Perfekt att baka när det vankas kalas för ett stort gäng!

Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Ingredienser

350 g
3½ dl
Ägg
5
Strösocker
4 dl
Vetemjöl
6 dl
Bakpulver
1 msk
Salt
2 krm
Kakao
1 dl
Mörk choklad
200 g

Chokladglasyr:

2½ dl
Kallt kaffe
2 msk
Mörk choklad
200 g
Kokos
ca 2 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Smält smöret, häll i mjölken och låt svalna. Vispa ägg och socker fluffigt.
  • Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i äggsmeten. Tillsätt smörblandningen och rör försiktigt till en slät smet.
  • Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Grovhacka chokladen och strö över smeten.
  • Grädda i mitten av ugnen 25-30 min. Låt svalna.

Glasyr:

  • Koka upp grädde och kaffe. Grovhacka chokladen och smält i grädden.
  • Häll glasyren över kakan och strö över kokos. Låt stelna och dela i 24 bitar.
Klart!
https://www.arla.se/recept/karleksmums-med-chokladglasyr/