Karibisk fiskgryta

Karibisk fiskgryta

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(41 st)

Syrlig, söt och med lätt sting. När fisken rimmas blir den fastare i köttet.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 600 g torskfilé
  • 5 dl vatten
  • 2 msk salt
  • 400 g sötpotatis
  • 1 purjolök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1½ tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 3 dl fiskbuljong

Gör så här

Gör så här

Skär fisken i 3 cm stora bitar. Blanda vatten och salt till en lag. Låt fisken rimma i saltlagen 15 min och ta sedan upp den. Skala sötpotatisen. Skär den och purjolöken i bitar. Fräs vitlök och kryddor i smör i en gryta. Tillsätt fiskbuljong och sötpotatis. Låt koka ca 10 min. Lägg i purjolök och fisk och låt det sjuda 3–5 min.

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

  • Energi: 545 kcal
  • Protein: 37 g
  • Kolhydrater: 69 g
  • Fett: 12 g

Skriv ut

Källa: