Kardemummakaka med topping
1 tim
Efterrätt
Fika
Frysbar
•

När denna saftiga kardemummakaka bakas sprider det sig en ljuvlig doft i köket. Toppa kakan med de frukter och bär du gillar allar bäst. Jordgubbar, hallon eller blåbär passar utmärkt till vaniljfrostingen!
Ingredienser
Stötta kardemummakärnor
|
1 msk |
---|---|
1½ dl | |
Strösocker
|
2 dl |
Ägg
|
4 |
1 dl | |
Vetemjöl
|
4 dl |
Bakpulver
|
1½ tsk |
Glasyr:
1½ dl | |
Citron
|
strimlat skal av ½ |
Skivade kumquats
|
4 |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per bit
Energi:
424 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,1 g |
Protein: | 8,1 % | 8,4 g |
Fett: | 43,4 % | 20,8 g |
Kolhydrater: | 48,5 % | 50,6 g |

