Kardemummakaka med topping
1 tim
Efterrätt
Fika
Frysbar
•
När denna saftiga kardemummakaka bakas sprider det sig en ljuvlig doft i köket. Toppa kakan med de frukter och bär du gillar allar bäst. Jordgubbar, hallon eller blåbär passar utmärkt till vaniljfrostingen!
Ingredienser
|
Stötta kardemummakärnor
|
1 msk |
|---|---|
| 1½ dl | |
|
Strösocker
|
2 dl |
|
Ägg
|
4 |
| 1 dl | |
|
Vetemjöl
|
4 dl |
|
Bakpulver
|
1½ tsk |
Glasyr:
| 1½ dl | |
|
Citron
|
strimlat skal av ½ |
|
Skivade kumquats
|
4 |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per bit
Energi:
424 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,1 g |
| Protein: | 8,1 % | 8,4 g |
| Fett: | 43,4 % | 20,8 g |
| Kolhydrater: | 48,5 % | 50,6 g |