Kardemummakaka med topping

1 tim Efterrätt Fika
Frysbar
Kardemummakaka med topping

När denna saftiga kardemummakaka bakas sprider det sig en ljuvlig doft i köket. Toppa kakan med de frukter och bär du gillar allar bäst. Jordgubbar, hallon eller blåbär passar utmärkt till vaniljfrostingen!

Ingredienser

Stötta kardemummakärnor
1 msk
1½ dl
Strösocker
2 dl
Ägg
4
1 dl
Vetemjöl
4 dl
Bakpulver
1½ tsk

Glasyr:

1½ dl
Citron
strimlat skal av ½
Skivade kumquats
4

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Rör ihop smör-&rapsolja, kardemumma, socker, ägg, kvarg och mjölet blandat med bakpulver.
  • Häll det i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 40 min. Låt kakan kallna.
  • Blanda kvarg och citronskal. Bred det över kakan.
  • Garnera med kumquats och strimlat citronskal.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per bit

Energi:

424 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per bit
Fiber: - 2,1 g
Protein: 8,1 % 8,4 g
Fett: 43,4 % 20,8 g
Kolhydrater: 48,5 % 50,6 g
https://www.arla.se/recept/kardemummakaka-med-topping/