Kardemummafondant

50 min Efterrätt Huvudrätt Middag Varmrätt
Kardemummafondant

Recept på en gudomlig chokladbakelse som imponerar på gästerna. Förbered innan middagen och grädda klart medan varmrätten dukas ut.

Ingredienser

Mörk choklad
100 g
100 g
Strösocker
½ dl
Ägg
3
Vetemjöl
½ dl
Krossade kardemummakärnor
1½ tsk
Salt
1 krm

Till servering:

Florsocker
1 msk
Kardemummakärnor
½ tsk
2 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Hacka och smält chokladen över vattenbad eller i mikro och låt svalna lite.
  • Vispa smör och socker med elvisp. Rör ner ett ägg i taget.
  • Blanda ner mjöl, kardemumma, salt och choklad.
  • Klicka smeten i stora muffinsformar av papper, ca 1 ½ dl. Hit kan du förbereda.
  • Grädda i nedre delen av ugnen 10 min, de ska vara lösa i mitten.
  • Ta ut och lossa kanten på en form i taget, stjälp upp på assiett. Pudra över florsocker och kardemumma.
  • Serveras varma med vispad grädde.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

640 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 9 g
Kolhydrater: 35 g
Fett: 52 g
https://www.arla.se/recept/kardemummafondant/