Karamellkokta päron med vispad färskost och krispiga jordärtskockor
50 min
•
Arbetstid: 50 min
Efterrätt
•
En nytappning på cheesecake med smaker från grönsakslandet. Perfekt avslutning på en festlig meny.
Ingredienser
Lättvispad färskost:
| 150 g | |
| 1 dl | |
|
Strösocker
|
½ dl |
Karamellkokta päron:
|
Päron
|
2 |
|---|---|
|
Vaniljstång
|
1 |
|
Strösocker
|
1 dl |
|
Vatten
|
1 dl |
|
Pressad citronsaft
|
½ dl |
Krispiga jordärtskockor:
|
Jordärtskockor
|
4 |
|---|---|
|
Matolja
|
2½ dl |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Maränger
|
2 |
|---|---|
|
Plockad färsk mynta
|
½ dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
918 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3 g |
| Protein: | 1,5 % | 3,4 g |
| Fett: | 73,1 % | 75,9 g |
| Kolhydrater: | 25,4 % | 57,3 g |