Karamellkokta päron med vispad färskost och krispiga jordärtskockor
                                
                                     50 min
                                
                                
                    
                                    •
                                    Arbetstid:  50 min
                                
                        
                
                    •
                    
            
        
    En nytappning på cheesecake med smaker från grönsakslandet. Perfekt avslutning på en festlig meny.
    Ingredienser
Lättvispad färskost:
| 150 g | |
| 1 dl | |
| 
                                     
                                            
                                                Strösocker
                                            
                                     
                                 | 
                                ½ dl | 
Karamellkokta päron:
| 
                                     
                                            
                                                Päron
                                            
                                     
                                 | 
                                2 | 
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                Vaniljstång
                                            
                                     
                                 | 
                                1 | 
| 
                                     
                                            
                                                Strösocker
                                            
                                     
                                 | 
                                1 dl | 
| 
                                     
                                            
                                                Vatten
                                            
                                     
                                 | 
                                1 dl | 
| 
                                     
                                            
                                                Pressad citronsaft
                                            
                                     
                                 | 
                                ½ dl | 
Krispiga jordärtskockor:
| 
                                     
                                            
                                                Jordärtskockor
                                            
                                     
                                 | 
                                4 | 
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                Matolja
                                            
                                     
                                 | 
                                2½ dl | 
| 
                                     
                                            
                                                Salt
                                            
                                     
                                 | 
                                ½ tsk | 
| 
                                     
                                            
                                                Maränger
                                            
                                     
                                 | 
                                2 | 
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                Plockad färsk mynta
                                            
                                     
                                 | 
                                ½ dl | 
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
918 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3 g | 
| Protein: | 1,5 % | 3,4 g | 
| Fett: | 73,1 % | 75,9 g | 
| Kolhydrater: | 25,4 % | 57,3 g |