Karamelliserade päron med vaniljkräm
30 min
•
Arbetstid: 30 min
Efterrätt
•
Karamelliserade päron är en ljuvlig efterrätt som serveras med vispad smetana smaksatt med äkta vanilj och lite florsocker. Toppa med kaksmulor och mynta.
Ingredienser
|
Päron
|
2 |
|---|---|
|
Strösocker
|
¾ dl |
|
Pressad citronsaft
|
1½ msk |
Vaniljkräm:
| 2 dl | |
|
Vaniljstång
|
½ |
|
Florsocker
|
1 msk |
|
Smulade havrekakor
|
2 |
|---|---|
|
Färsk mynta
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Vaniljstång går att byta ut mot 0,5 krm vaniljpulver för 4 port.
Näringsvärden, per port
Energi:
347 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,1 g |
| Protein: | 1,6 % | 1,4 g |
| Fett: | 56,7 % | 22,2 g |
| Kolhydrater: | 41,7 % | 35,6 g |