Saffranspäron med lingongrädde

Saffranspäron med lingongrädde

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(1 st)

30 min

Julens vackraste gå bort-present och godaste dessert. Servera med lättvispad, sötsyrlig lingongrädde.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 4 päron
  • 1 citron, till citronvatten
  • 6 dl vatten
  • 3 dl strösocker
  • 1 pkt saffran á 0,5 g
  • 1 kanelstång
  • 2 stjärnanis
  • 1 torkad ingefära

Lingongrädde:

Till garnering:

  • 2 msk frysta lingon, tinade
  • 4 pepparkakor

Gör så här

Gör så här

Skala päronen, men låt stjälkarna sitta kvar. Lägg dem i citronvatten så att de inte blir bruna. Blanda vatten, socker och alla kryddor i en kastrull. Koka upp lagen och rör tills sockret har smält. Lägg i päronen och koka dem 15-25 min. Lägg päronen i en fin glasburk och häll på lagen. Sätt på locket och låt svalna.

Lingongrädde:

Vispa grädden, vänd i de rårörda lingonen.

Servering:

Lägg upp päronen på assietter, lägg på lingongrädde. Krossa pepparkakorna och servera till.

Tips:



Tips! Om du ska spara päronen eller ge bort i present, sätt in glasburken i ugnen på 100° i 20 min innan päronen läggs i, så håller de bättre.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 280 kcal
  • Protein: 2 g
  • Kolhydrater: 23 g
  • Fett: 19 g

Skriv ut

Källa: