Ugnsbakade päron

Ugnsbakade päron

30 min Efterrätt
Bjud på ugnsbakade päron serverade med en klick smetana. Muscovadosockrets speciella karaktär ihop med kardemumma ger päronen en underbar smak.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/ugnsbakade-muscovadoparon/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250°.
  • Skala och halvera päronen, låt gärna kvistarna sitta kvar.
  • Lägg päronhalvorna i en ugnssäker form, ringla över äppeljuice. Hyvla över smöret på päronen.
  • Halvera vaniljstången och skrapa ur fröna. Stöt kardemumman grovt i en mortel. Tillsätt vaniljfrön och socker, stöt ihop lätt.
  • Grovhacka nötterna. Fördela nötter och citronskal på och runt päronen. Strö över sockerblandningen.
  • Baka i mitten av ugnen 7-10 min.
  • Servera ugnsbakade päron med smetana.
Klart!

Äppeljuice kan bytas ut mot päronkonjak.

Energi:

255 kcal

Protein: 2 g
Kolhydrater: 20 g
Fett: 18 g

Ingredienser

Päron
4
Äppeljuice
½ dl
25 g
Hasselnötter
½ dl
Vaniljstång
1
Citron
rivet skal av 1
Kardemummakärnor
1 tsk
Muscovadosocker
½ dl
Till servering:
2 dl