Ugnsbakade päron

Ugnsbakade päron

Betyg

(34 st)

Bjud på ugnsbakade päron serverade med en klick smetana. Muscovadosockrets speciella karaktär ihop med kardemumma ger päronen en underbar smak.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 4 päron
  • ½ dl äppeljuice
  • ½ dl hasselnötter
  • 1 vaniljstång
  • rivet skal av 1 citron
  • 1 tsk kardemummakärnor
  • ½ dl muscovadosocker
  • 25 g Arla® Svenskt Smör kallt Normalsaltat 82%

Till servering:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 250°. Skala och halvera päronen, låt gärna kvistarna sitta kvar. Lägg päronhalvorna i en ugnssäker form, ringla över äppeljuice. Grovhacka nötterna. Halvera vaniljstången och skrapa ur fröna. Stöt kardemumman grovt i en mortel. Tillsätt vaniljfrön och socker, stöt ihop lätt. Hyvla över smöret på päronen. Fördela nötter och citronskal på och runt päronen. Strö över sockerblandningen. Baka i mitten av ugnen 7-10 min. Servera med smetana.

Tips:

Äppeljuice kan bytas ut mot päronkonjak.

Näringsvärden, per Per port exklusive tillbehör

  • Energi: 255 kcal
  • Protein: 2 g
  • Kolhydrater: 20 g
  • Fett: 18 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem