Karamelliserad ädelost på hjortron

Karamelliserad ädelost på hjortron

Betyg

(11 st)

Läcker liten rätt i härlig smakkombination - lättgjort men lyxigt! Passar lika bra som förrätt som till efterrätt.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på grill, högsta värme. Fördela hjortronen i 4 ugnssäkra portionsformar eller på ugnssäkra tallrikar. Skär osten i bitar och lägg dem på hjortronen. Strö sockret på osten och gratinera under grillen, låt ugnsluckan vara lite öppen. Låt stå någon min tills sockret smält och fått färg. Det går också bra att karamellisera sockret med hjälp av en brännare. Servera genast.

Tips:

Hjortron kan bytas ut mot hjortronsylt.
Strösocker kan bytas ut mot råsocker.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem