Potatisvåffla

Potatisvåffla

Buffé Förrätt Mellanmål
Detta är ett utmärkt sätt att steka sin råraka. Se till att våffeljärnet är riktigt hett och välsmort med smör innan du börjar grädda.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Smält smöret.
  • Tvätta och grovriv potatisen längsmed så det blir långa strimlor och lägg allt i ett durkslag. Skölj noga i kallt vatten och låt rinna av.
  • Skala och finhacka löken. Blanda potatis, lök, ägg, smör och salt. Låt stå ca 10 min.
  • Grädda 8 våfflor gyllene i smörat våffeljärn och servera med valfri topping.
Klart!
Energi:

250 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 20 g
Fett: 16 g

Ingredienser

50 g
Potatis
900 g
Schalottenlök
1
Ägg
1
Salt
½ tsk
Topping med smetana och rom:
1 dl
Stenbitsrom eller löjrom
80 g
Rödlök, finhackad
1
Citron, i klyftor
1
Topping med ädelost och hjortron:
150 g
Hjortronsylt
4 msk
Färsk persilja