Potatisvåffla
•
Detta är ett utmärkt sätt att steka sin råraka. Se till att våffeljärnet är riktigt hett och välsmort med smör innan du börjar grädda.
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Energi:
250 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 5 g |
Kolhydrater: | 20 g |
Fett: | 16 g |
Ingredienser
50 g | |
Potatis
|
900 g |
Schalottenlök
|
1 |
Ägg
|
1 |
Salt
|
½ tsk |
Topping med smetana och rom:
1 dl | |
Stenbitsrom eller löjrom
|
80 g |
Rödlök, finhackad
|
1 |
Citron, i klyftor
|
1 |
Topping med ädelost och hjortron:
150 g | |
Hjortronsylt
|
4 msk |
Färsk persilja
|