Potatisvåffla

Potatisvåffla

Buffé Förrätt Mellanmål
Detta är ett utmärkt sätt att steka sin råraka. Se till att våffeljärnet är riktigt hett och välsmort med smör innan du börjar grädda.
https://www.arla.se/recept/potatisvaffla/

Gör så här

  • Smält smöret.
  • Tvätta och grovriv potatisen längsmed så det blir långa strimlor och lägg allt i ett durkslag. Skölj noga i kallt vatten och låt rinna av.
  • Skala och finhacka löken. Blanda potatis, lök, ägg, smör och salt. Låt stå ca 10 min.
  • Grädda 8 våfflor gyllene i smörat våffeljärn och servera med valfri topping.
Klart!
Energi:

250 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Protein: 5 g
Kolhydrater: 20 g
Fett: 16 g

Ingredienser

50 g
Potatis
900 g
Schalottenlök
1
Ägg
1
Salt
½ tsk
Topping med smetana och rom:
1 dl
Stenbitsrom eller löjrom
80 g
Rödlök, finhackad
1
Citron, i klyftor
1
Topping med ädelost och hjortron:
150 g
Hjortronsylt
4 msk
Färsk persilja