Friterad camembert

Friterad camembert

60+ min Efterrätt
Friterad camembert är en lyxig och härlig dessert! Det självklara tillbehöret är såklart hjorton. Var noga när du panerar din ost så den blir ordentligt täckt av både vetemjöl, äggvita och ströbröd. Servera denna delikatess när den är alldeles nyfriterad.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/friterad-camembert/

Gör så här

  • Skär osten i fyra bitar.
  • Häll mjöl på en tallrik, vispa upp äggvitorna i en skål, häll ströbröd på en tallrik.
  • Vänd osten först i vetemjöl, sedan i äggvita och sist i ströbröd.
  • Hetta upp oljan i en kastrull till 180°.
  • Fritera camembert ca 3 min, eller tills den fått fin färg. Lyft upp med hålslev och låt rinna av på lite hushållspapper.
  • Servera nyfriterad camembert med hjortronsylt eller rårörda hjortron.
Klart!

Ingredienser

Camembert
250 g
Vetemjöl
½ dl
Äggvitor
2
Ströbröd
2 dl
Frityrolja
ca 5 dl
Till servering:
Hjortronsylt eller rårörda hjorton
1 dl