Kantarelltoast med picklad rödlök

Kantarelltoast med picklad rödlök

Betyg

(22 st)

Lycka på en toast! Skogens guld tillsammans med sötsyrlig lök och smakrik ost, perfekt som förrätt, mingelsnittar eller kvällsmacka.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Picklad rödlök:

  • 1 dl ättiksprit 12%
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 2 rödlökar

Gör så här:

Gör så här:

Börja med löken: Koka upp ättika, socker och vatten, låt svalna något. Skala och skiva löken tunt och lägg i en glasburk. Häll på den ljumma lagen och låt stå tills den kallnat. Den är sedan klar att serveras men håller ytterligare 1-2 veckor i kyl.

Sätt ugnen på 250°. Stek brödskivorna i smör och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ansa och stek kantarellerna i smör, salta och peppra och strö över timjan mot slutet. Lägg kantarellerna på bröden och lägg på osten. Gratinera högt upp i ugnen 3-5 min tills osten smält. Servera med picklad rödlök. Garnera med färsk timjan.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 340 kcal
  • Protein: 12 g
  • Kolhydrater: 36 g
  • Fett: 16 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem