Kantarelltoast med picklad rödlök

Kantarelltoast med picklad rödlök

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(22 st)

Lycka på en toast! Skogens guld tillsammans med sötsyrlig lök och smakrik ost, perfekt som förrätt, mingelsnittar eller kvällsmacka.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Picklad rödlök:

  • 1 dl ättiksprit 12%
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 2 rödlökar

Gör så här:

Gör så här:

Börja med löken: Koka upp ättika, socker och vatten, låt svalna något. Skala och skiva löken tunt och lägg i en glasburk. Häll på den ljumma lagen och låt stå tills den kallnat. Den är sedan klar att serveras men håller ytterligare 1-2 veckor i kyl.

Sätt ugnen på 250°. Stek brödskivorna i smör och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ansa och stek kantarellerna i smör, salta och peppra och strö över timjan mot slutet. Lägg kantarellerna på bröden och lägg på osten. Gratinera högt upp i ugnen 3-5 min tills osten smält. Servera med picklad rödlök. Garnera med färsk timjan.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 340 kcal
  • Protein: 12 g
  • Kolhydrater: 36 g
  • Fett: 16 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem