Kantarelltoast med picklad rödlök

Kantarelltoast med picklad rödlök

30 min
En gratinerad kantarelltoast är lycka på en macka! Bjud på skogens guld tillsammans med sötsyrlig lök och smakrik ost för att göra höstmörkret lite tjusigare. Det här receptet på kantarelltoast fungerar perfekt som både förrätt och mingelsnittar.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Börja med löken: Koka upp ättika, socker och vatten, låt svalna något.
  • Skala och skiva löken tunt och lägg i en glasburk. Häll på den ljumma lagen och låt stå tills den kallnat.
  • Den är sedan klar att serveras men håller ytterligare 1-2 veckor i kyl.
  • Sätt ugnen på 250°. Stek brödskivorna i smör och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  • Ansa och stek kantarellerna i smör, salta och peppra och strö över timjan mot slutet. Lägg kantarellerna på bröden och lägg på osten.
  • Gratinera högt upp i ugnen 3-5 min tills osten smält. Servera med picklad rödlök. Garnera kantarelltoasten med färsk timjan.
Klart!
Energi:

340 kcal

Protein: 12 g
Kolhydrater: 36 g
Fett: 16 g

Ingredienser

Surdegsbröd
4 skivor
Kantareller
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Hackad färsk timjan
1 msk
4 skivor
Picklad rödlök:
Ättiksprit 12%
1 dl
Strösocker
2 dl
Vatten
3 dl
Rödlökar
2