Svamptoast med bacon och färskost

Svamptoast med bacon och färskost

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(1 st)

30 min

Mackan som hyllar skogens guld! Färskostens syra tillsammans med sältan från baconet kompletterar kantarellens smak på ett underbart sätt. Toppa gärna mackorna med några picklade kantareller.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Ingredienser

Antal portioner

  • 600 g kantareller
  • 1 bananschalottenlök
  • 140 g bacon
  • 2 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 2 krm salt
  • 4 skivor levain
  • 100 g färskost
  • ½ kruka färsk gräslök, hackad
  • picklade svamp

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Gör så här

Gör så här

Rensa svampen och dela stora svampar i mindre bitar. Skala och hacka löken. Tärna baconet. Fräs svampen i en torr, varm stekpanna tills all vätska kokat bort. Tillsätt hälften av smöret, allt bacon, lök och salt. Stek ytterligare 4-5 min på medelvärme. Ta upp svampen ur stekpannan och tillsätt resterande smör. Stek brödskivorna ca 3 min på varje sida. Bred färskosten på bröden och lägg på svampen. Toppa med gräslök och ev med lite picklad svamp.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 345 kcal
  • Protein: 12 g
  • Kolhydrater: 25 g
  • Fett: 21 g

Skriv ut

Andra goda förslag