Svamptoast med bacon och färskost

30 min Brunch Mellanmål
Svamptoast med bacon och färskost

Mackan som hyllar skogens guld! Färskostens syra tillsammans med sältan från baconet kompletterar kantarellens smak på ett underbart sätt. Toppa gärna mackorna med några picklade kantareller.

Ingredienser

Kantareller
600 g
Bananschalottenlök
1
Bacon
140 g
2 msk
Salt
2 krm
Levainbröd
4 skivor
100 g
Färsk gräslök, hackad
½ kruka
Picklade svampar

Gör så här

  • Rensa svampen och dela stora svampar i mindre bitar. Skala och hacka löken. Tärna baconet.
  • Fräs svampen i en torr, varm stekpanna tills all vätska kokat bort. Tillsätt hälften av smöret, allt bacon, lök och salt. Stek ytterligare 4-5 min på medelvärme.
  • Ta upp svampen ur stekpannan och tillsätt resterande smör. Stek brödskivorna ca 3 min på varje sida.
  • Bred färskosten på bröden och lägg på svampen. Toppa med gräslök och ev lite picklad svamp.
Klart!

Näringsvärden, per styck

Energi:

345 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 12 g
Kolhydrater: 25 g
Fett: 21 g
https://www.arla.se/recept/svamptoast-med-bacon-och-farskost/