Kantarellsoppa med syrad grädde
40 min
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Frysbar
•

Kantarellsoppa med massor av svamp! Bjud vännerna på en lyxig och härligt värmande kantarellsoppa som kommer att göra succé.
Ingredienser
Färska kantareller
|
1 liter |
---|---|
Gul lök
|
1 |
50 g | |
Vetemjöl
|
2 msk |
Torrt vitt vin
|
1 dl |
Vatten
|
7 dl |
Kantarellfond
|
1½ msk |
3 dl | |
Salt
|
½ tsk |
Svartpeppar
|
2 krm |
Krasse
|
1 ask |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
362 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3 g |
Protein: | 4,5 % | 4 g |
Fett: | 81 % | 33,2 g |
Kolhydrater: | 9,7 % | 8,6 g |

