Kantarellsoppa med grönkålschips
45 min
•
Arbetstid: 45 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Frysbar
•

Krispiga grönkålschips är perfekt topping på gräddig kantarellsoppa. Är det inte säsong för kantareller blir soppan god på annan svamp också.
Ingredienser
Kantareller
|
500 g |
---|---|
25 g | |
Schalottenlökar
|
3 |
Vitlöksklyftor
|
2 |
4 dl | |
Grönsaksbuljong
|
6 dl |
Salt och peppar
|
Grönkålschips:
Färsk grönkål
|
100 g |
---|---|
Olivolja
|
2 msk |
Salt
|
1 krm |
Gör så här
Grönkålschips:
Kantarellsoppa:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
295 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 5,3 g |
Protein: | 9,7 % | 7 g |
Fett: | 76,5 % | 25,5 g |
Kolhydrater: | 13,8 % | 10 g |

