Kantarellsoppa med grönkålschips

45 min Huvudrätt Lunch Middag
Frysbar
Kantarellsoppa med grönkålschips

Krispiga grönkålschips är perfekt topping på gräddig kantarellsoppa. Är det inte säsong för kantareller blir soppan god på annan svamp också.

Ingredienser

Kantareller
500 g
25 g
Schalottenlökar
3
Vitlöksklyftor
2
4 dl
Grönsaksbuljong
6 dl
Salt och peppar

Grönkålschips:

Färsk grönkål
100 g
Olivolja
2 msk
Salt
1 krm

Gör så här

Grönkålschips:

  • Börja med grönkålschipsen. Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft.
  • Ta bort stammen från grönkålen, riv bladen i mindre bitar och massera med olja och salt
  • Lägg det på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen ca 10 min tills kålen blivit krispig. Rör om då och då.

Kantarellsoppa:

  • Rensa kantarellerna och skär ev i mindre bitar. Stek dem i smör i en stekpanna tills de fått fin färg.
  • Ta undan hälften av svampen och spara till serveringen.
  • Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Lägg ner i stekpannan och låt fräsa tillsammans med svampen 2-3 min.
  • Tillsätt grädde och buljong och sjud på svag värme ca 15 min. Mixa soppan slät. Smaka av med salt och peppar.
  • Häll upp soppan i skålar, toppa med grönkålschips och resten av kantarellerna. Servera med bröd och smör.
Klart!

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

Energi:

440 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 11 g
Kolhydrater: 32 g
Fett: 29 g
https://www.arla.se/recept/kantarellsoppa-med-gronkalschips/