Kantarellsoppa med grönkålschips
45 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Frysbar
•

Krispiga grönkålschips är perfekt topping på gräddig kantarellsoppa. Är det inte säsong för kantareller blir soppan god på annan svamp också.
Ingredienser
Kantareller
|
500 g |
---|---|
25 g | |
Schalottenlökar
|
3 |
Vitlöksklyftor
|
2 |
4 dl | |
Grönsaksbuljong
|
6 dl |
Salt och peppar
|
Grönkålschips:
Färsk grönkål
|
100 g |
---|---|
Olivolja
|
2 msk |
Salt
|
1 krm |
Gör så här
Grönkålschips:
Kantarellsoppa:
Näringsvärden, per port inkl tillbehör
Energi:
440 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 11 g |
Kolhydrater: | 32 g |
Fett: | 29 g |

