Gnudi med kantareller och broccoli

Gnudi med kantareller och broccoli

Betyg

(1 st)

40 min

Gnudi påminner om gnocchi men istället för potatis används smakrik ost. Servera de fluffiga kuddarna med fynd från svampskogen, smörstekt salvia och hasselnötter.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gnudi:

Sallad

  • 125 g broccoli
  • 100 g kantareller
  • 1 dl rostade hasselnötter
  • 1 msk färsk salvia
  • 25 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 2 krm salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar

Gör så här:

Gör så här:

Gnudi:

Rör ihop med ost, kvarg, ägg och mjöl i en bunke. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och rulla längder, skär i ca 2x2 cm stora bitar. Koka gnudin i saltat vatten, minst 3 min, i en rymlig kastrull. De är klara när de flyter upp. Stek gudin i en stekpanna tills den fått färg. Ta upp och lägg åt sidan.

Sallad:

Dela broccolin i små buketter och skiva stjälken tunt. Ansa kantarellerna. Tillsätt smör i stekpannan och fräs grönsaker, svamp och nötter tills de har fått fin färg. Salta och peppra. Lägg ner gnudin i stekpannan. Servera direkt med lite riven ost.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 485 kcal
  • Protein: 25 g
  • Kolhydrater: 15 g
  • Fett: 35 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem