Gnudi med kantareller och broccoli

Gnudi med kantareller och broccoli

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(3 st)

40 min

Gnudi påminner om gnocchi men istället för potatis används smakrik ost. Servera de fluffiga kuddarna med fynd från svampskogen, smörstekt salvia och hasselnötter.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gnudi:

Sallad

  • 125 g broccoli
  • 100 g kantareller
  • 1 dl rostade hasselnötter
  • 1 msk färsk salvia
  • 25 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 2 krm salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar

Gör så här:

Gör så här:

Gnudi:

Rör ihop med ost, kvarg, ägg och mjöl i en bunke. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och rulla längder, skär i ca 2x2 cm stora bitar. Koka gnudin i saltat vatten, minst 3 min, i en rymlig kastrull. De är klara när de flyter upp. Stek gudin i en stekpanna tills den fått färg. Ta upp och lägg åt sidan.

Sallad:

Dela broccolin i små buketter och skiva stjälken tunt. Ansa kantarellerna. Tillsätt smör i stekpannan och fräs grönsaker, svamp och nötter tills de har fått fin färg. Salta och peppra. Lägg ner gnudin i stekpannan. Servera direkt med lite riven ost.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 485 kcal
  • Protein: 25 g
  • Kolhydrater: 15 g
  • Fett: 35 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem