Kantareller med krämigt ägg

Kantareller med krämigt ägg

Betyg

(2 st)

En mjuk ugnsbakad äggkräm med stekta kantareller är ett utmärkt sätt att inleda kräftfesten.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 200 g färska kantareller
  • krondill

Krämigt ägg:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 150°. Vispa upp äggen lätt i en bunke. Koka upp mjölk och grädde. Häll den varma gräddmjölken över äggen under vispning. Vänd ner ost och dill, salta och peppra. Häll i en smord ugnssäker form ca 15x20 cm, grädda i mitten av ugnen ca 35 min. Låt svalna lite innan den skärs i bitar. Ansa och fräs kantarellerna i smör, smaka av med salt och peppar. Garnera med krondill

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 220 kcal
  • Protein: 11 g
  • Kolhydrater: 4 g
  • Fett: 18 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem