Kantareller med krämigt ägg

45 min Buffé Förrätt
Kantareller med krämigt ägg

En mjuk ugnsbakad äggkräm med stekta kantareller är ett utmärkt sätt att inleda kräftfesten.

Ingredienser

Färska kantareller
200 g
Krondill

Krämigt ägg:

Ägg
4
2½ dl
1½ dl
2 dl
Hackad färsk dill
2 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm

Gör så här

  • Sätt ugnen på 150° eller 135° varmluft.
  • Vispa upp äggen lätt i en bunke. Koka upp mjölk och grädde.
  • Häll den varma gräddmjölken över äggen under vispning. Vänd ner ost och dill, salta och peppra.
  • Häll smeten i en smord ugnssäker form ca 15x20 cm, grädda i mitten av ugnen ca 35 min. Låt svalna lite innan den skärs i bitar.
  • Ansa och fräs kantarellerna i smör, smaka av med salt och peppar. Lägg dem på äggstanningen. Garnera med krondill.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

220 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 11 g
Kolhydrater: 4 g
Fett: 18 g
https://www.arla.se/recept/kantareller-med-kramigt-agg/