Kanelkyckling med mandel

30 min Huvudrätt Lunch Middag
Kanelkyckling med mandel

Kanelkyckling är panerade kycklingfiléer i en god, fräsch sås. Servera gärna kycklingen med couscous och grönsaker.

Ingredienser

Kycklingbröstfiléer
4
Salt
½ msk
Svartpeppar
1 krm
Vetemjöl
2 msk
Uppvispat ägg
1
Mandelspån
50 g
Malen kanel
½ tsk
2½ dl
Kycklingfond
1 msk
Citron
1

Gör så här

  • Salta och peppra kycklingen.
  • Fördela mjöl, ägg och mandelspån på varsin tallrik. Blanda kanel i mandeln.
  • Vänd kycklingen först i mjöl, sedan i ägg och sist i mandelspån. Stek kycklingen i smör på båda sidor på svag värme ca 10 min.
  • Blanda grädde, fond, rivet skal och saft av citron till såsen. Häll den runt kycklingen och låt sjuda utan lock ca 10 min.
  • Couscous blandad med apelsinbitar och salladslök är gott till.
Klart!
https://www.arla.se/recept/kanelkyckling-med-mandel/