Kycklinggryta med svampsås
&w=1680&h=750&scale=both&ak=c9454149&hm=b174a9a1)
Citronkyckling med oliver
30 min
Ljuvligt doftande citronkyckling kryddad med vitlök och rosmarin. En sagolik kycklinggryta hämtad ur medelhavsköket, toppad med citronklyftor.
Ingredienser
Antal portioner
- 500 g kycklingbröstfilé
- 2 vitlöksklyftor
-
Arla® Svenskt Smör
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
-
2½ dl Kelda® matlagningsgrädde
- ½ tärning hönsbuljong
- 1 tsk torkad rosmarin
- rivet skal och pressad saft av ½ citron
- 1 dl svarta oliver
- ½ kruka färsk persilja
- 750 g potatis
Gör så här
Gör så här
- Börja med att skala och koka potatisen i lättsaltat vatten.
- Skär varje kycklingfilé i 3 bitar på längden. Skala och hacka vitlöken.
- Bryn kycklingen i smör i en stekpanna, salta och peppra.
- Blanda grädde, buljongtärning, rosmarin och citronsaft i en gryta. Lägg i kyckling och vitlök. Låt koka under lock ca 5 min.
- Rör ner citronskal, oliver och hackad persilja. Garnera med citron och servera med potatis.
Näringsvärden, per port inkl tillbehör
- Energi: 415 kcal
- Protein: 34 g
- Kolhydrater: 31 g
- Fett: 16 g
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut
Källa:
Arla Köket 3 2004