Citronkyckling med oliver

Citronkyckling med oliver

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(814 st)

30 min

Ljuvligt doftande citronkyckling kryddad med vitlök och rosmarin. En sagolik kycklinggryta hämtad ur medelhavsköket, toppad med citronklyftor.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g kycklingbröstfilé
  • 2 vitlöksklyftor
  • Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2½ dl Kelda® matlagningsgrädde Matlagningsgrädde 15%
  • ½ tärningar hönsbuljong
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • rivet skal och pressad saft av ½ citroner
  • 1 dl svarta oliver
  • ½ krukor färsk persilja
  • 750 g potatis

Gör så här:

Gör så här:

Börja med att skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. Skär varje kycklingfilé i 3 bitar på längden. Skala och hacka vitlöken. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna, salta och peppra. Blanda grädde, buljongtärning, rosmarin och citronsaft i en gryta. Lägg i kyckling och vitlök. Låt koka under lock ca 5 min. Rör ner citronskal, oliver och hackad persilja. Garnera med citron och servera med potatis.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 415 kcal
  • Protein: 34 g
  • Kolhydrater: 31 g
  • Fett: 16 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem