Kanelkäppar

Kanelkäppar

Betyg

(57 st)

Enkla, fjäderlätta och försvinnande goda. Lika söta till kaffet som i granen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 24 st

Garnering:

  • ½ dl strösocker
  • ½ msk malen kanel

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Vispa ihop smör, vaniljsocker och mjöl med elvisp till en smulig massa. Tryck ihop till en deg på mjölad bänk. Rulla till två tjocka rullar. Låt vila i kyl ca 20 min. Skär varje rulle i 12 bitar. Rulla ut varje bit till en pinne och böj till en käpp. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 12 min. Låt kakorna svalna något på plåten. Vänd dem i socker blandat med kanel.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 110 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 12 g
  • Fett: 7 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem