Kanelkäppar

Kanelkäppar

1 tim
Mellanmål
Går att frysa
Enkla, fjäderlätta och försvinnande goda. Lika söta till kaffet som i granen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kanelkappar/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Vispa ihop smör, vaniljsocker och mjöl med elvisp till en smulig massa. Tryck ihop till en deg på mjölad bänk.
  • Rulla till två tjocka rullar. Låt vila i kyl ca 20 min.
  • Skär varje rulle i 12 bitar. Rulla ut varje bit till en pinne och böj till en käpp.
  • Lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 12 min. Låt kakorna svalna något på plåten.
  • Vänd dem i socker blandat med kanel.
Klart!
Energi:

110 kcal

Protein: 1 g
Kolhydrater: 12 g
Fett: 7 g

Ingredienser

200 g
Vaniljsocker
2 msk
Vetemjöl
5 dl
Garnering:
Strösocker
½ dl
Malen kanel
½ msk