Saffransbullar

Saffransbullar

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(105 st)

Saffransbullar blir extra goda med fyllningen smaksatt med rivet skal och juice av apelsin. Kvarg i degen gör dina saffransbullar saftiga och goda!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Receptet gäller för 50 st

Fyllning:

Pensling:

  • 1 ägg
  • pärlsocker

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Smula jästen i en degbunke.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Tillsätt mjölken och värm till max 37°. Häll det över jästen.
  4. Tillsätt kvarg, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt ca 40 min.
  5. Arbeta degen på mjölad bänk. Dela den i 2 delar. Kavla ut varje del till en 1/2 cm tunn platta.
  6. Rör ihop smöret med apelsinskal, juice, socker och kanel. Bred ut hälften av smöret på varje platta och rulla ihop.
  7. Skär varje rulle i 25 bitar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 20 min.
  8. Sätt ugnen på 225°.
  9. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
  10. Grädda i mitten av ugnen 5-8 min. Låt svalna på galler.

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag