Saffransbullar

Saffransbullar

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(81 st)

Saffransbullar blir extra goda med fyllningen smaksatt med rivet skal och juice av apelsin. Kvarg i degen gör dina saffransbullar saftiga och goda!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 50 st

Fyllning:

Pensling:

  • 1 ägg
  • pärlsocker

Gör så här:

Gör så här:

Smula jästen i en degbunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till max 37°. Häll det över jästen. Tillsätt kvarg, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt ca 40 min. Arbeta degen på mjölad bänk. Dela den i 2 delar. Kavla ut varje del till en 1/2 cm tunn platta. Rör ihop smöret med apelsinskal, juice, socker och kanel. Bred ut hälften av smöret på varje platta och rulla ihop. Skär varje rulle i 25 bitar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 20 min. Sätt ugnen på 225°. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen 5-8 min. Låt svalna på galler.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem