Saffransbullar

Saffransbullar

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(82 st)

Saffransbullar blir extra goda med fyllningen smaksatt med rivet skal och juice av apelsin. Kvarg i degen gör dina saffransbullar saftiga och goda!

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 50 st

Fyllning:

Pensling:

  • 1 ägg
  • pärlsocker

Gör så här

Gör så här

  1. Smula jästen i en degbunke.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Tillsätt mjölken och värm till max 37°. Häll det över jästen.
  4. Tillsätt kvarg, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt ca 40 min.
  5. Arbeta degen på mjölad bänk. Dela den i 2 delar. Kavla ut varje del till en 1/2 cm tunn platta.
  6. Rör ihop smöret med apelsinskal, juice, socker och kanel. Bred ut hälften av smöret på varje platta och rulla ihop.
  7. Skär varje rulle i 25 bitar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 20 min.
  8. Sätt ugnen på 225°.
  9. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
  10. Grädda i mitten av ugnen 5-8 min. Låt svalna på galler.

Skriv ut

Källa: