Kamben med BBQ-sås

Kamben med BBQ-sås

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(40 st)

Möra kamben som tillagas i ugn med rökiga kryddor och ton av äpple. Kamben är enkelt att tillaga och perfekta att dippa i den lite heta såsen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1⅕ kg kamben

Marinad:

  • ½ dl konc konc äppeljuice
  • ½ dl Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • ½ dl mörkt muscovadosocker
  • ½ msk rökt paprikapulver
  • 1 tsk ancho chili peppar
  • ½ tsk malen malen spiskummin

BBQ-sås:

Gör så här:

Gör så här:

Rör ihop ingredienserna till såsen och ställ kallt. Sätt ugnen på 150°. Rör ihop marinaden. Pensla på båda sidor av köttet. Lägg dem med köttsidan nedåt i en rymlig ugnssäker form. Stek i mitten av ugnen 45 min. Vänd kambenen och pensla på lite av marinaden från formen. Strö över lite extra muscovadosocker och salt. Stek i ytterligare ca 50 min. Servera med såsen och gärna Dubbelbakad potatis med bacon och ost.

Näringsvärden, per port inkl sås

  • Energi: 390 kcal
  • Protein: 25 g
  • Kolhydrater: 15 g
  • Fett: 26 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem