Dubbelbakad potatis med bacon och ost

Dubbelbakad potatis med bacon och ost

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(149 st)

Dubbelbakad potatis är bakad potatis som fylls som vanligt och sedan gratineras. Potatisarna är enkla att förbereda för att ätas till kamben eller som de är, med en god sallad.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Baka potatisarna i mitten av ugnen tills de är mjuka, ca 1 tim. Låt svalna något. Sätt ugnen på grill, 225°.
  3. Skiva purjolöken tunt. Stek baconet och tillsätt purjolöken. Fortsätt steka tills löken är mjuk.
  4. Halvera, gröp ur potatisarna och mosa ihop inkråmet med purjofräs, crème fraiche, hälften av osten och salt.
  5. Fördela i skalhalvorna och strö över resten av osten. Gratinera i mitten av ugnen 8–10 min.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 590 kcal
  • Protein: 24 g
  • Kolhydrater: 54 g
  • Fett: 29 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag