Chiliglaserade revbensspjäll med potatis- och avokadosallad
  • Arla
  • Recept & mat
  • Chiliglaserade revbensspjäll med potatis- och avokadosallad

Chiliglaserade revbensspjäll med potatis- och avokadosallad

60+ min Huvudrätt
Revbensspjäll som kokas och sedan glaseras och grillas blir härligt saftiga och goda.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/chiliglaserade-revbensspjall-med-potatis--och-avokadosallad/

Gör så här

  • Koka spjället i saltat vatten ca 1 ½ tim tills köttet lossnar från benen.
  • Sätt ugnen på 225°.
  • Lägg potatisen i en ugnssäker form, klicka över smöret och strö över flingsalt. Rosta i mitten av ugnen tills potatisen är mjuk och har fått fin färg, 25-30 min.
  • Dela och kärna ur tomaterna och skär dem i bitar. Dela, kärna ur och skär avokadon i grova bitar.
  • Mixa samman vitost, gräddfil och kapris till en dressing.
  • Blanda den nyrostade potatisen med tomat och avokado, krydda med nymalen peppar. Ringla över dressingen.
  • Koka upp ingredienserna till glazen, utom peppar, och koka på svag värme ca 5 min. Mixa glazen slät och krydda med nymalen svartpeppar.
  • Skär spjället i portionsbitar och vänd runt dem i glazen så att de täcks.
  • Grilla tills de har fått fin färg runtom och glazen karamelliserats på ytan.
  • Servera genast tillsammans med potatissalladen.
Klart!
Energi:

895 kcal

Protein: 40 g
Kolhydrater: 68 g
Fett: 48 g

Ingredienser

Potatissallad:
Tjockskurna revbensspjäll
1 kg
Delikatesspotatis
800 g
50 g
Flingsalt
1 tsk
Tomater
3
Mogna avokados
3
Svartpeppar
Dressing:
150 g
1 dl
Kapris
1 msk
Glaze:
Torkade aprikoser finhackade
150 g
Finhackade vitlöksklyftor
2
Japansk soja
1 dl
Farinsocker
½ dl
Sambal oelek
1 msk
Vatten
1 dl
Vitvinsvinäger
1½ msk
Svartpeppar
1 krm