BBQ ribs med rostad pumpa och dippsås
1 tim 45 min
Huvudrätt
•
Tack vare kokning blir revbenen just så där perfekt möra och mumsiga, dessutom med generöst mycket glaze. De är perfekta att förbereda för att sedan frysa in eller låta marinera i glaze i upp till 2 dagar i kyl.
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Energi:
735 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 31 g |
Kolhydrater: | 36 g |
Fett: | 51 g |
Ingredienser
Tunna kamben eller tunna revbensspjäll
|
1½ kg |
---|---|
Gul lök
|
1 |
Lagerblad
|
2 |
Farinsocker
|
1 msk |
Flingsalt
|
½ msk |
Chili flakes
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
1 tsk |
Glaze:
3 msk | |
Barbequesås
|
1½ dl |
Pressad vitlöksklyfta
|
1 |
Flytande honung
|
1½ msk |
Salt
|
½ tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
Rostad pumpa:
Pumpa
|
750 g |
---|---|
2 msk | |
Salt
|
1 tsk |
Dippsås:
2½ dl | |
Majonnäs
|
½ dl |
Chilisås
|
1½ msk |
Cayennepeppar
|
1 krm |
Finhackad rödlök
|
1 msk |
Salt
|
½ tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |