Kalvschnitzel med svartkål och brynt smör
45 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Varmrätt
•

Att rosta mjölet till paneringen ger ny smak åt schnitzeln. Servera svartkål med syra från citron och nötigt, brynt smör till. Receptet har skapats av Filip Fastén, Årets Kock 2014.
Ingredienser
Kalvschnitzel:
Skivat kalvinnanlår
|
600 g |
---|---|
Vetemjöl
|
1 dl |
Ägg
|
1 |
3 msk |
Svartkål:
Svartkål
|
200 g |
---|---|
1 msk | |
Salt
|
½ tsk |
Pressad citron
|
1 tsk |
Brynt smör:
150 g | |
Sardellfiléer
|
4 |
Kapris
|
½ dl |
Citron
|
rivet skal av ½ |
Gör så här
Näringsvärden, per port inkl potatis
Energi:
800 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 42 g |
Kolhydrater: | 45 g |
Fett: | 50 g |
Video
Brynt smör – så gör du
Gör ett perfekt brynt smör tillsammans med stjärnkocken Andreas Hedlund. Ett gott brynt smör har en karamelliserad och nötig smak som förhöjer nästan all mat och smakar magiskt ihop med allt från torsk, till glass och sockerkaka.

