Kalvfrikadeller i tomatsås
30 min
•
Arbetstid: 30 min
Lunch
Middag
•

Frikadeller är bullar som sjuds istället för att stekas. Att laga dem direkt i såsen sparar både tid och disk. Blanda med nykokt spagetti.
Ingredienser
Kalvfärs
|
400 g |
---|---|
Ägg
|
1 |
200 g | |
Pressad vitlöksklyfta
|
1 |
Salt
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
2 krm |
Spaghetti, gärna fullkorn
|
360 g |
Kelda® Pastasås tomat & crème fraiche
|
4 dl |
Vatten
|
1 dl |
Hackad färsk oregano
|
2 msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
737 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,9 g |
Protein: | 25,7 % | 46,6 g |
Fett: | 33,9 % | 28,2 g |
Kolhydrater: | 40,4 % | 73,3 g |

