Kalvfärsbiffar med rostade rödbetor

Kalvfärsbiffar med rostade rödbetor

Betyg

(55 st)

Kalvfärsbiffar med vitlök och tärnad, salt vitost får smak från medelhavets kök. Vår goda potatispuré till kalvfärsbiffarna är en riktig höjdare.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 600 g kalvfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 100 g tärnad Apetina® vitost
  • 1 ägg
  • 1 finriven vitlöksklyfta
  • ½ dl hackad färsk persilja

Potatispuré:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Skala och skär rödbetorna i klyftor. Lägg dem i en ugnssäker form och blanda med smör-&rapsolja och salt. Rosta i mitten av ugnen ca 25 min. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och pressa eller stöt potatisen i kastrullen. Blanda ner crème fraiche och rör eller vispa till ett luftigt mos. Blanda färs, salt, peppar, ost, ägg, vitlök och persilja. Forma till biffar och stek dem i smör-&rapsolja 2-3 min på varje sida. Servera färsbiffarna med rödbetorna och potatispurén.

Tips:

Kalvfärsen kan även bytas ut mot lammfärs.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 745 kcal
  • Protein: 40 g
  • Kolhydrater: 46 g
  • Fett: 43 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem