Kalvfärsbiffar med rostade rödbetor

Kalvfärsbiffar med rostade rödbetor

50 min Huvudrätt
Kalvfärsbiffar med vitlök och tärnad, salt vitost får smak från medelhavets kök. Vår goda potatispuré till kalvfärsbiffarna är en riktig höjdare.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Skala och skär rödbetorna i klyftor. Lägg dem i en ugnssäker form och blanda med smör-&rapsolja och salt. Rosta i mitten av ugnen ca 25 min.
  • Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och pressa eller stöt potatisen i kastrullen. Blanda ner crème fraiche och rör eller vispa till ett luftigt mos.
  • Blanda färs, salt, peppar, ost, ägg, vitlök och persilja. Forma till biffar och stek dem i smör-&rapsolja 2-3 min på varje sida.
  • Servera färsbiffarna med rödbetorna och potatispurén.
Klart!
Tips:

Kalvfärsen kan även bytas ut mot lammfärs.

Energi:

745 kcal

Protein: 40 g
Kolhydrater: 46 g
Fett: 43 g

Ingredienser

Kalvfärs
600 g
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
100 g
Ägg
1
Finriven vitlöksklyfta
1
Hackad färsk persilja
½ dl
Rödbetor
500 g
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
Salt
½ tsk
Potatispuré:
Mjölig potatis
800 g
2 dl