Kalvfärsbiffar med rostade rödbetor
50 min
•
Arbetstid: 50 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Kalvfärsbiffar med vitlök och tärnad, salt vitost får smak från medelhavets kök. Vår goda potatispuré till kalvfärsbiffarna är en riktig höjdare.
Ingredienser
|
Kalvfärs
|
600 g |
|---|---|
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
| 100 g | |
|
Ägg
|
1 |
|
Finriven vitlöksklyfta
|
1 |
|
Hackad färsk persilja
|
½ dl |
|
Rödbetor
|
500 g |
|---|---|
|
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
|
|
|
Salt
|
½ tsk |
Potatispuré:
|
Mjölig potatis
|
800 g |
|---|---|
| 2 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Kalvfärsen kan även bytas ut mot lammfärs.
Näringsvärden, per port
Energi:
632 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 7,6 g |
| Protein: | 27,7 % | 43 g |
| Fett: | 41,4 % | 29,6 g |
| Kolhydrater: | 30,9 % | 48 g |