Kålsoppa
30 min
Förrätt
Huvudrätt
Middag
Varmrätt
Frysbar
•
Denna mättande och smakrika soppa innehåller många underbara smaker - grönkål, svamp och ädelost. Den blir härligt krämig med grädde. Servera den antingen som förrätt, då räcker detta recept till 6 personer, eller som varmrätt, då gärna med nybakat bröd.
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Ingredienser
|
Potatis
|
500 g |
|---|---|
|
Gul lök
|
1 |
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
| 3 msk | |
|
Grönsaksbuljong
|
9 dl |
| 3 dl | |
|
Färsk grönkål
|
200 g |
| 140 g | |
|
Kantareller
|
150 g |
|
Salt
|
2 krm |
|
Nymalen svartpeppar
|
2 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
636 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6,1 g |
| Protein: | 8,7 % | 13,7 g |
| Fett: | 73,3 % | 52,7 g |
| Kolhydrater: | 18 % | 28,2 g |