Kålsoppa

30 min Förrätt Huvudrätt Middag Varmrätt
Frysbar
Kålsoppa

Denna mättande och smakrika soppa innehåller många underbara smaker - grönkål, svamp och ädelost. Den blir härligt krämig med grädde. Servera den antingen som förrätt, då räcker detta recept till 6 personer, eller som varmrätt, då gärna med nybakat bröd.

Ingredienser

Potatis
500 g
Gul lök
1
Vitlöksklyftor
2
3 msk
Grönsaksbuljong
9 dl
3 dl
Färsk grönkål
200 g
140 g
Kantareller
150 g
Salt
2 krm
Nymalen svartpeppar
2 krm

Gör så här

  • Skala och skär potatis i bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i 1 msk smör-&rapsolja i en stor kastrull ca 3 min.
  • Tillsätt grönsaksbuljong och grädde. Låt koka ca 10 min, eller tills potatisen är mjuk.
  • Repa under tiden grönkålen. Tillsätt grönkål och smulad ädelost till soppan. Låt koka ytterligare 4-5 min.
  • Mixa soppan lite slarvigt med stavmixer. Salta och peppra.
  • Rensa svampen och stek den i en stekpanna med resterande smör-&rapsolja. Smaka av med salt och svartpeppar.
  • Toppa kålsoppan med nystekt svamp.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

636 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 6,1 g
Protein: 8,7 % 13,7 g
Fett: 73,3 % 52,7 g
Kolhydrater: 18 % 28,2 g
https://www.arla.se/recept/kalsoppa/