Kålpudding

1 tim 5 min Huvudrätt Lunch Matlåda Middag
Frysbar
Kålpudding

Kålpudding - en riktigt svensk klassiker! Servera med kokt potatis, sås och rårörda lingon. Passa på att göra lite extra och frys in.

Ingredienser

Ris (ca 1,5 dl kokt)
½ dl
Vitkål
800 g
25 g
Sirap
2 msk
Salt
½ tsk
Vatten
1 dl
Gul lök
1
1 msk
Blandfärs
300 g
Salt
1 tsk
Peppar
1 krm
Ägg
1
1 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200º eller 180º varmluft. Koka riset enligt anvisning på förpackningen, om ni inte har ris över sedan tidigare. Låt kallna.
  • Skär bort stocken på kålhuvudet och skär kålen i bitar.
  • Fräs kålen i smör i en stekpanna, gärna i omgångar. Ringla över sirap och salta, fräs lite till.
  • Lägg ihop all kål i stekpannan och häll på vattnet. Låt koka tills vattnet kokat bort.
  • Skala och finhacka löken. Fräs löken mjuk i smör i en stekpanna.
  • Blanda riset med lök, färs, kryddor, ägg och mjölk.
  • Lägg hälften av kålen i botten på en smord ugnssäker form. Bred ut färsen och lägg på resten av kålen.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 45 minuter.
Lägg till recept till tillagad

Blanda en klick Bregott Havssalt med dina nykota potatisar så smakar de ännu godare!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

365 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 21 g
Kolhydrater: 25 g
Fett: 20 g
https://www.arla.se/recept/kalpudding/