Kalops
1 tim 30 min
•
Arbetstid: 20 min
Huvudrätt
Lunch
Matlåda
Middag
Frysbar
•
Kalops som får stå och småputtra tills köttet är riktigt mört. Det doftar underbart när man lyfter på locket.
Ingredienser
|
Benfritt nötkött
|
600 g |
|---|---|
| 1 msk | |
|
Gula lökar
|
2 |
|
Morötter
|
2 |
|
Purjolök
|
½ |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Kryddpepparkorn
|
10 |
|
Vitpepparkorn
|
5 |
|
Lagerblad
|
1 |
|
Vatten
|
5 dl |
|
Vetemjöl
|
2 msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Tärna, koka och frys in rotfrukter som mjuknat. Gott i grytor och soppor.
Näringsvärden, per port
Energi:
332 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,4 g |
| Protein: | 38,9 % | 31,8 g |
| Fett: | 47,4 % | 17,8 g |
| Kolhydrater: | 13,7 % | 11,2 g |