Kalljästa kanelbullar
2 tim
•
Arbetstid: 30 min
Fika
Frysbar
•
Kalljäsa deg kan man göra på olika sätt. En variant är att jäsa degen i kyl över natten eller som de här superenkla bullarna, bara att röra ihop ingredienserna, baka ut och jäsa på plåten.
Ingredienser
|
Jäst
|
50 g |
|---|---|
| 2½ dl | |
|
Strösocker
|
½ dl |
| 200 g | |
|
Vetemjöl
|
9 dl |
Fyllning:
| 100 g | |
|
Strösocker
|
1 dl |
|
Malen kanel
|
1 msk |
Topping:
|
Uppvispat ägg
|
1 |
|---|---|
|
Florsocker
|
2 dl |
|
Vatten
|
2½ msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Ta fram mjölken en stund innan du blandar ihop degen så den inte är iskall direkt från kylen.
Näringsvärden, per st
Energi:
224 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,9 g |
| Protein: | 5,3 % | 2,9 g |
| Fett: | 44,3 % | 11,2 g |
| Kolhydrater: | 50,4 % | 27,8 g |