Äppelbullar

Äppelbullar

Betyg

(6 st)

Om du tycker att en nygräddad kanelbulle är svårslaget ska du prova den här varianten med äppelbitar som smälter i ugnen – och i munnen!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 42 st

Fyllning:äppl

Topping:

  • 1 ägg till pensling
  • 1 dl pärlsocker

Gör så här:

Gör så här:

Smula jästen i en degbunke. Värm gräddmjölken till 35°. Lös upp jästen med gräddmjölken. Tillsätt resten av ingredienserna till degen och arbeta till en smidig deg ca 10 min. Låt jäsa övertäckt ca 40 min. Gör fyllningen till bullarna. Tärna äpplet fint. Rör ihop smör, socker, kanel och vaniljsocker till en jämn smet. Kavla ut degen till 2 rektanglar ca 50x30 cm. Bred på fyllningen och strö över äppeltärningarna. Rulla ihop till rullar och skär skivor. Lägg skivorna i stora bullformar. Låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen 8-9 min. Låt svalna på galler.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 165 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 22 g
  • Fett: 7 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem