Äppelbullar

Äppelbullar

60+ min Mellanmål
Om du tycker att en nygräddad kanelbulle är svårslaget ska du prova den här varianten med äppelbitar som smälter i ugnen – och i munnen!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Smula jästen i en degbunke. Värm gräddmjölken till max 37°. Lös upp jästen med mjölken.
  • Tillsätt resten av ingredienserna till degen och arbeta till en smidig deg ca 10 min. Låt jäsa övertäckt ca 40 min.
  • Gör fyllningen till bullarna. Tärna äpplet fint. Rör ihop smör, socker, kanel och vaniljsocker till en jämn smet.
  • Kavla ut degen till 2 rektanglar ca 50x30 cm. Bred på fyllningen och strö över äppeltärningarna. Rulla ihop till rullar och skär skivor.
  • Lägg skivorna i stora bullformar. Låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen 8-9 min. Låt svalna på galler.
Klart!
Energi:

165 kcal

Protein: 2 g
Kolhydrater: 23 g
Fett: 7 g

Ingredienser

Jäst
50 g
5 dl
Stötta kardemummakärnor
1 msk
Strösocker
1½ dl
Vetemjöl
12 dl
100 g
Salt
½ tsk
Fyllning:
Äpplen
2
200 g
Strösocker
2 dl
Malen kanel
2½ msk
Vaniljsocker
1 tsk
Topping:
Ägg till pensling
1
Pärlsocker
1 dl