Potatis- och purjolökssoppa med linstopping
&w=1680&h=750&scale=both&ak=c9454149&hm=0763d4c7)
Kall yoghurtsoppa
En sval soppa, god som lätt lunch eller mellanmål.
Ingredienser
Antal portioner
- 1 gurka
-
8 dl Arla® mild yoghurt naturell
-
2 dl Arla® mild yoghurt grekisk
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 2 pressad vitlöksklyftor
- 1 dl grovhackade valnötter
- 2 msk hackad färsk mynta
Gör så här
Gör så här
Dela gurkan i halvor på längden. Skrapa bort kärnorna med en tesked. Skär gurkan i små tärningar. Vispa ihop yoghurt och matyoghurt i en stor skål. Rör i salt, peppar, vitlök och gurka. Vänd ner valnötter och mynta precis vid serveringen, men spar lite att strö över som garnering.
Näringsvärden, per port
- Energi: 240 kcal
- Protein: 11 g
- Kolhydrater: 14 g
- Fett: 15 g
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut
Källa:
Arla Köket 3 2004