Kall yoghurtsoppa

Kall yoghurtsoppa

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(12 st)

En sval soppa, god som lätt lunch eller mellanmål.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 gurka
  • 8 dl Arla® mild yoghurt naturell
  • 2 dl Arla® mild yoghurt grekisk Mild Yoghurt Grekisk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 pressad vitlöksklyftor
  • 1 dl grovhackade valnötter
  • 2 msk hackad färsk mynta

Gör så här:

Gör så här:

Dela gurkan i halvor på längden. Skrapa bort kärnorna med en tesked. Skär gurkan i små tärningar. Vispa ihop yoghurt och matyoghurt i en stor skål. Rör i salt, peppar, vitlök och gurka. Vänd ner valnötter och mynta precis vid serveringen, men spar lite att strö över som garnering.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 240 kcal
  • Protein: 11 g
  • Kolhydrater: 14 g
  • Fett: 15 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem