Kalkonspett med tomat- och basilikasås

3 tim 20 min Huvudrätt Lunch Middag
Kalkonspett med tomat- och basilikasås

Variera grillspetten med kalkon. Servera med smaksatt crème fraiche och sallad.

Ingredienser

Kalkonfilé
600 g

Marinad:

Olja
2 msk
Citron, rivet skal och saft
½
Japansk soja
1 msk
Honung
1 msk
Salt
½ tsk
Malen ingefära
1 tsk
Pressad vitlöksklyfta
1
2 dl
Blandad grönsallad
65 dl
Portionsbröd
4

Gör så här

  • Skär kalkonköttet i ca 2 cm stora bitar och lägg i en bunke.
  • Blanda ihop marinaden och häll den över köttet. Låt marinera i kyl ca 3 tim.
  • Trä upp köttet på spett. Grilla spettet runt om över glöd 8-10 min.
  • Servera med crème fraiche, sallad och bröd.
Klart!
https://www.arla.se/recept/kalkonspett-med-tomat--och-basilikasas/