Kalkonspett med tomat- och basilikasås
3 tim 20 min
•
Arbetstid: 20 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Variera grillspetten med kalkon. Servera med smaksatt crème fraiche och sallad.
Ingredienser
|
Kalkonfilé
|
600 g |
|---|
Marinad:
|
Olja
|
2 msk |
|---|---|
|
Citron, rivet skal och saft
|
½ |
|
Japansk soja
|
1 msk |
|
Honung
|
1 msk |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Malen ingefära
|
1 tsk |
|
Pressad vitlöksklyfta
|
1 |
| 2 dl | |
|
Blandad grönsallad
|
65 dl |
|
Portionsbröd
|
4 |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
522 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 8,4 g |
| Protein: | 37,6 % | 48,2 g |
| Fett: | 28,1 % | 16,6 g |
| Kolhydrater: | 34,3 % | 44,1 g |