Kalkonfilé med ingefära

Kalkonfilé med ingefära

Betyg

(126 st)

Bjud på kalkon! En lättlagad gryta med krispiga strimlor av ingefära.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g kalkonfilé
  • 2 msk färsk ingefära
  • 2 msk Arla® Smör&rapsolja gourmet Kockserien Smör & rapsolja Gourmet
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl Arla® vispgrädde
  • 1 msk kycklingfond
  • ½ tsk kinesisk soja
  • 1 tsk pressad citron
  • 2 msk hackad färsk gräslök

Gör så här:

Gör så här:

Skär köttet i skivor. Skala ingefäran. Skär långa strimlor av halva biten och finhacka resten. Stek strimlorna i smör-&rapsolja i en stekpanna, ta upp dem och låt rinna av. Salta och peppra köttet och bryn det i smör-&rapsolja i stekpannan. Tillsätt grädde, fond, soja, citron och hackad ingefära. Låt koka ca 5 min. Strö över ingefärsstrimlor och gräslök.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 410 kcal
  • Protein: 31 g
  • Kolhydrater: 2 g
  • Fett: 31 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem