Kalkonfilé med ingefära

Kalkonfilé med ingefära

25 min Huvudrätt
Bjud på kalkon! En lättlagad gryta med krispiga strimlor av ingefära.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Skär köttet i skivor.
  • Skala ingefäran. Skär långa strimlor av halva biten och finhacka resten. Stek strimlorna i smör i en stekpanna, ta upp dem och låt rinna av.
  • Salta och peppra köttet och bryn det i smör i stekpannan. Tillsätt grädde, fond, soja, citron och hackad ingefära. Låt koka ca 5 min.
  • Strö över ingefärsstrimlor och gräslök.
Klart!
Energi:

410 kcal

Protein: 31 g
Kolhydrater: 2 g
Fett: 31 g

Ingredienser

Kalkonfilé
500 g
Färsk ingefära
40 g
2 msk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
2 dl
Kycklingfond
1 msk
Kinesisk soja
½ tsk
Pressad citron
1 tsk
Hackad färsk gräslök
2 msk